Atatürk
BAŞBUĞ PAŞA BARO BAŞKANIMIZ Av. FARUK TERZİOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ.
Tarih: 19.03.2013 | Okunma Sayısı: 2378

BAŞBUĞ PAŞA BARO BAŞKANIMIZ Av. FARUK TERZİOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ.

 Erzurum Baro Başkanı Terzioğlu'nun cezaevinde ziyaret ettiği eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "Sonucu belli bir yargılama yapılıyor" dedi.

Ergenekon davasında "Ergenekon örgütünün sabit olduğu tespit edilmiştir" denilerek, hakkında "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kendisini cezaevinde ziyaret eden Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu'na içini döktü. Savcının mütalasını verdiği dakikalarda Silivri Cezaevi'nde gerçekleşen görüşme ile ilgili  bilgiler veren Terzioğlu, Başbuğ'un davaya "sonucu belli olan bir yargılama" gözüyle baktığını söyledi.

Başbuğ'u Baro Başkanı'ndan ziyade bir avukat ve insan olarak ziyaret ettiğini anlatan Terzioğlu, görüşmede eski Genelkurmay Başkanı'nın son derece metanetli, sakin ve moralinin çok yüksek olduğunu gözlemlediğini anlattı. Başbuğ'u "yalnız değilsiniz" mesajı vermek için ziyaret ettiğini ve bu ifadesini de kendisine ilettiğini söyleyen Terzioğlu, Başbuğ'un hakkındaki suçlamalarla ilgili olarak şunları söylediğini aktardı:

Tutuklu olarak yargılanmaktan çok bu suçlama onuruma dokunuyor. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Genelkurmay Başkanı'yım. Böyle bir silahlı terör örgütü üyeliğiyle suçlanmak tiraji-komik bir durum. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "emir-komuta" zinciri ile görev yaptığını herkes çok iyi biliyor. Bunu bile bile "terör örgütü" suçlamasına maruz kalmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Tüm bunların maksatlı olduğunu düşünüyorum.  Takdiri Türk milletine bırakıyorum."

 

"SONUCU BELLİ BİR YARGILAMA"

''Hayatımda hiç hukuksuz davranmadım. Demokrasiye olan bağlılığım da yakinen tüm Türk Silahlı Kuvvetler de ki çalışma arkadaşlarım bilmektedir.' diyen Başbuğ, Terzioğlu ile yaptığı görüşmede şu ifadeleri kullandı: Sonucu belli olan bir yargılama yapılıyor. Böyle bir ortamda hazırlanan iddianameye de yargılamanın yapıldığı mahkemeye de inanmıyorum. Onun için de savunma yapmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar yapmadım, bundan sonra da savunma yapmayacağım. Benim mahkemede yaptığım konuşma süresi iddia edildiği gibi 2,5 saat değil 10-15 dakikalık bir konuşmadır. Buda niçin savunma yapmadığımı anlatmak içindir.

 

Başbuğ'un görüşme sırasında hayatının son 20 yılını terörle mücadele ile geçirdiğini ifade ettiğini söyleyen Terzioğlu, "Sayın Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkanı olduğu yıllarda da, birilerinin düşündüğü ve iddia ettiği şekilde değil, bütün maddi ve manevi varlığını ortaya koyarak, tsk nın tüm mensuplarıyla birlikte ülkemizin başına bela edilen terör sorununun ortadan kaldırılması için çalıştığını anlattı. Bu çalışmalarına da  tüm yöneticilerin tanıklık ettiğini belirten Sayın Başbuğ, 'Şimdi bana terör örgütü yöneticisi diyenlere şaşarım" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı yapmış bir kişinin cezaevine terk edilmesini kabullenemediğini söyleyen Terzioğlu, "Sayın Başbuğ'un taşıdığı endişeleri biz de taşıyoruz. Başbuğ Paşa, bir hukuk kavgası veriyor. Yaşanları biz de kabullenemiyoruz" dedi..

 

OLTU TAŞI TESPİH HEDİYE ETTİ

Öte yandan Terzioğlu, Başbuğ'a özel yapım Oltu Taşı tespih ve Öztürk AKKÖK ün “KAR BAR YAR ŞEHRİ” kitabını hediye ettiğini de sözlerine ekledi.

ETKİNLİK TAKVİMİ

18.10.2024
AV. MESUT ÖNER
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.