Atatürk
Avukatlar İçin Yargı ve Temel Haklar Projesi
Tarih: 11.01.2013 | Okunma Sayısı: 3104
   Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği ile işbirliği içerisinde yürüttüğü, İngiltere Büyükelçiliği tarafından Avrupa’yı Birleştirme Programı kapsamında desteklenen “Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi”, bugün Erzurum Barosunda başladı. Üç gün sürecek olan programın birinci gününde yapılan açılış toplantısına Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, İngiltere Büyükelçiliği Müsteşarı Peter Spoor, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Cangir, Avrupa Birliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya ve çok sayıda avukat katıldı.

Erzurum Baro Hizmet Binası salonunda üç gün süren toplantının 1. Oturumunda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sanem Baykal "Avrupa Birliği Hukuku ve Ulusal Düzenleri Arasındaki İlişki ve Ulusal Yargının Rolü" "AB Hukuk Düzeninde Temel Haklar" konusu kapsamında katılımcılara bilgi verildi. Toplantının 2. Gününde "Yargı ve Temel Haklar Faslı ve Avrupa Birliği Mevzuatı" hakkında Avrupa Birliği Bakanlığı Siyasi İşler Başkanı Ege ERKOÇOK katılımcılara bilgi verdi. Toplantının 3. Gününde ise "Yargı ve Temel Haklar Faslı Kapsamında Yargı Alanında Gerçekleştirilen Çalışmalar" hakkında Adalet Bakanlığı Avrupa Birliği  Genel Müdürlüğü (Hakim) Celalettin DÖNMEZ katılımcılara bilgi verdi.

ETKİNLİK TAKVİMİ

18.10.2024
AV. MESUT ÖNER
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.