Atatürk
AVUKATLAR GÜNÜ
Tarih: 1.05.2012 | Okunma Sayısı: 1369

Erzurum Aşkale ilçesinde 5 TEDAŞ işçisinin yaşamını yitirmesi nedeniyle ertelenen AVUKATLAR GÜNÜ kutlaması, 28 Nisan 2012 Cumartesi günü Polat Renaissance Hotel'de Baromuza mensup Avukatlarımızın katılımıyla kutladı.

 

Geceye, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan APACIK, İstinaf  Cumhuriyet  Başsavcısı Radi AKYOL ,Adalet Komisyonu Başkanı Orhan KIZILTAŞ, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mürteza GÜLER, MİT Bölge Başkanı Bekir ŞAHİN, , Palandöken Belediye Başkanı Orhan BULUTLAR, Emniyet Müdürü Halit Turgut YILDIZ, Hakim ve Savcılar ile çok sayıda davetli katıldı.


Gecede meslekte 25-30 yılını dolduranlara onur plaketi verildi. Geceye katılan Avukat Güman Gürbüz ÖZYAZICIOĞLU, genç avukatları duygulandırdı.

 

Gecede bir konuşma yapan Erzurum Barosu Başkanı Mehmet GÜZEL, savunma mesleği olan avukatlık mesleğinin onurlu bir meslek olduğunu ifade ederek, "Avukatlar Günü'nü Türkiye Barolar Birliği yönetimi tarafından yeni avukatlık kanunu teklifinin hazırlandığı bir ortamda kutluyoruz. Yeni avukatlılık kanunu, bu bakımdan özellikle yargı süreçlerinde ve dahi idari karar alma süreçlerinde avukatı etkin ve müdahil kılmalıdır. Bu 'aktif müdahillik' olarak açıklanacak bir meslek politikasının geliştirilmesi demektir. Hukuk devletinin işlerliğini geliştirecektir. Yeni avukatlık kanunu tasarısı, avukatın yargı süreçlerinde içselleştirilmesini, toplum nezdinde daha güvenilir bir profil çizilmesini, hukuk toplumunun inşasında daha etkin rol üstlenmesini ana hat edinmelidir" dedi.
 

 
 
 
 
 
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

18.10.2024
AV. MESUT ÖNER
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.